Macuco

+-info

A young couple have reached us with two objective demands for their apartment: add one bathroom and promote more integration between kitchen and the living area, carefully attempting to a low cost construction.

Our proposal – which removed all walls between living and kitchen – was rather scary at first, but the project ended up being totally approved. The kitchen occupied almost 40% of the apartment’s area! The new design, that looked a bit radical at first, turned out to be crucial, increasing not only the usable area but also the sensation of space gain through fluid and well articulated spaces.

The parquet flooring was restored on the whole apartment; encaustic tiles on floors and white subway tiles on walls were installed on the kitchen and in the bathrooms, unifying the finishings.

The final result brought an expressive gain of light, space, comfort and visual pleasure.

Location: São Paulo/ SP, Brazil
Project year: 2014
Construction year: 2015
Area: 100m²
Photos: Rafaela Netto

Belo Horizonte - MG

Avenida Álvares Cabral, 414 - Centro

CEP 30170-000 Belo Horizonte - MG

+55 31 3262 1003 gema@gemaarquitetura.com

São Paulo - SP

Rua Major Sertório, 92 - 7º andar

Centro CEP 01222-000

+55 11 3129 9025 gemasp@gemaarquitetura.com