Canto das Águas

+-info

The design challenge was to conciliate a steep sloped terrain with the desire to explore the beautiful lake view at the back of the lot. Hidden from the street, the volumetry opens up to dazzle with the landscape. To overcome the slope, the house is developed in three floors: access level, superior level to host the bedrooms, and the inferior level to host the kitchen and social areas. Another important feature of the project is a circular patio which adjoins the house, offering new angles to contemplate the house and the landscape.

Location: Condomínio Canto das Águas, Rio Acima/MG, Brazil
Plot Area: 2.000 m²
Built Area: 260 m²
Project year: 2001
Construction year: 2001
Co-author: Renata Malachias
Photos: Cristiano Quintino

Belo Horizonte - MG

Avenida Álvares Cabral, 414 - Centro

CEP 30170-000 Belo Horizonte - MG

+55 31 3262 1003 gema@gemaarquitetura.com

São Paulo - SP

Rua Major Sertório, 92 - 7º andar

Centro CEP 01222-000

+55 11 3129 9025 gemasp@gemaarquitetura.com